Havacılık Elektroniği Bölümü Kuruluşu

Uygulamalı Bilimler Fakültemizin ilk bölümünün kuruluşu Yükseköğretim Kurulu kararı ile onaylanmıştır.

Uluslararası standartlara uygun olarak, ülkemizin bu alandaki eksikliğini gidermek ve var olan dinamikleri daha iyi noktalara taşımak adına öğrenciler yetiştirecek olan bölümde eğitim öğretim sürecine öğrenciler teorik bilginin yanı sıra devlet ve/veya özel sektör firmalarında/şirketlerde/kurum ve kuruluşlarda yoğun uygulama eğitimleri alacaklardır.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ/TAI) ile YTÜ Teknopark A.Ş. arasında savunma sanayiinin ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik iş birliği protokolü imzalanmasından dolayı öğrenciler uygulama konusunda son derece yeterli bir biçimde desteklenmiş olacaklardır. TUSAŞ/TAİ, YTÜ Davutpaşa Kampüsünde 25 yıllığına faaliyette bulunacak olup “Havacılık Elektroniği (Aviyonik)” bölümünde okuyan öğrencilerin kampüs içerisinde Ar-Ge faaliyetlerinde bulunma, havacılık ve uzay teknolojileri alanında bilimsel çalışmalarda yer alma imkânları ortaya çıkacaktır.

Ülke öncelikleri göz önünde bulundurulduğunda kurulacak bu bölüm ile belirtilen alandaki teknolojik eksikliğin giderilmesine ve kalifiye eleman yetiştirilmesine gayret edilecektir.

Havacılık Elektroniği (Aviyonik) bölümümüzün, ülkemize, üniversitemize, tüm iç ve dış paydaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını dileriz.